[MBDyn-users] Node Velocity problem

massimilianobologna at yahoo.com massimilianobologna at yahoo.com
Mon Oct 22 17:22:56 CEST 2012


Hi Jens,

May be I 'm wrong to read the result.
I put in attachment also the .mov file.
The 8th and 10th columns in .mov file is 0, it should be the x and z velocity direction. Is it correct?
I run with mbdyn-1.4.3 and mbdyn-1.5.2 and the result don't change.

best regards
Massimiliano


________________________________
 Da: "Jens.vanSchelve at Emerson.com" <Jens.vanSchelve at Emerson.com>
A: mbdyn-users at mbdyn.org 
Cc: massimilianobologna at yahoo.com 
Inviato: Lunedì 22 Ottobre 2012 10:45
Oggetto: AW: [MBDyn-users] Node Velocity problem
 

Hi,
 
I can not confirm your result. The node velocity is NOT zero in x and z direction, but zero in y direction -> at least when I run your model.
The solution of your model shows a occilation of node 16 around the ground y axis (11 and 101).
Therefore the you have a bigger z amplitude and smaller x amplitude, no y. The positions and velocitys show perfect agreement.
 
Regads,
Jens
 
Jens van Schelve | Research Engineer for System Engineering | SSB Wind Systems GmbH & Co.KG
Emerson Industrial Automation | Neuenkirchener Straße 13 | 48499 Salzbergen | Germany
T +49 5976 946 2867 | F +49 5976 946 222 286
Jens.vanSchelve at Emerson.com | www.ssbwindsystems.de 



Handelsregister | Commercial Register: Amtsgericht Osnabrueck HRA 100080
Geschaeftsfuehrer | Managing Directors: Frans van der Stel, Dipl.-Betriebswirt (FH) Dirk Hamenstaedt
phG | General Partner: SSB-Antriebstechnik Verwaltungs- und Beteiligungsgesellschaft mbH | Neuenkirchener Str. 13 | 48499 Salzbergen
Handelsregister | Commercial Register: Amtsgericht Osnabrueck HRB 100015 
Von:mbdyn-users-bounces at mbdyn.org [mailto:mbdyn-users-bounces at mbdyn.org] Im Auftrag von massimilianobologna at yahoo.com
Gesendet: Montag, 22. Oktober 2012 09:54
An: mbdyn-users at mbdyn.org
Betreff: [MBDyn-users] Node Velocity problem
 
Dear Mbdyn user,
 
I have strange result in my little model.
The node velocity (point 16), is 0 in x e z direction, and 1  m/s in y direction.
But the displacement is different from zero only in x and z direction.
 
What 's my mistake?
 
best regards
 
 
Massimiliano Bologna
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.mbdyn.org/pipermail/mbdyn-users/attachments/20121022/da0386a4/attachment-0001.html>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ridotto_01.tar.gz
Type: application/x-gzip
Size: 12348 bytes
Desc: not available
URL: <http://mail.mbdyn.org/pipermail/mbdyn-users/attachments/20121022/da0386a4/attachment-0001.bin>


More information about the MBDyn-users mailing list